Zgodovina društva

Klub študentov Sežana je bil ustanovljen leta 1965, ponovno smo ga pa oživeli leta 1992. Združujemo študente s področja nekdanje občine Sežana, se pravi sedanjih občin Divača, Hrpelje, Kozina, Komen in Sežana.

Leta 1993 smo odprli Mladinski servis Sežana in smo tako postali ena prvih posredovalnic del za študente in dijake, ki je bila v lasti in upravljanju študentov samih. Zaradi spremenjene zakonodaje na področju študentskega dela smo Mladinski servis leta 2006 zaprli.
Po skoraj dvanajstih letih aktivnega delovanja lahko z zadovoljstvom ugotovimo, da je naše delovanje v polnem zamahu ter da je bilo na številnih področjih opravljenih veliko koristnih nalog.

Še posebno smo ponosni na uspešno izpeljani projekt mladinskega centra MC Podlaga, katerega zgradili s pomočjo občinske uprave Sežana in vladnega urada za mladino. Njegova vrata niso odprta le študentom, temveč je to kraj, kamor lahko zahaja vsa sežanska mladina.

Že 18. let tudi uspešno poživljamo Sežano in okolico v sklopu enomesečnega poletnega festivala Mladifest (www.mladifest.org).

V okviru kluba smo ustanovili tudi Dijaško sekcijo Sežana (DSS), ki skrbi za Sežanske srednješolce.

V mesecu novembru se vsako leto, dobimo na tradicionalni klubski skupščini, kjer izvolimo novo vodstvo kluba, sprejmemo kakšno pomembno odločitev in se po dobri pogostitvi zabavamo do zgodnjih jutranjih ur.

Osnovni podatki

Klub študentov Sežana

Partizanska cesta 37a

6210 Sežana

 

Uradne ure (Partizanska 37a, 2. nadstropje; nad frizerskim salonom Nives):

  • petek: 18.00 - 21.00

 

Kontakt:

 

Davčna številka: 77595157

Davčni zavezanec: NE

TRR: SI56 6100 0002 2403 079

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information